Matchande färger

Hitta rätt kombinationer

Att hitta färger som matchar kan vara både klurigt och tidskrävande, därför har vi gjort det enkelt för dig. Oavsett om du ska måla väggen, fasaden eller möbeln har vi kulörer som passar.

När du har hittat en färg du gillar och vill veta vilka färger som skulle passa till den kan en bra utgångspunkt vara att kolla efter en liknande färg fast i en annan nyans. En ljusgrön färg tillsammans med en lite mörkare grön ger fina och lugna kontraster. Att leka med nyanser av en och samma färg är ett bra sätt att få ett rum att upplevas som färgstarkt utan att vara skrikigt. Om du blandar många olika färger är det lätt att rummet upplevs som rörigt. Ljusa nyanser går ofta väldigt bra ihop. Alla våra färger har en ljus nyans vilket gör dem lätta att kombinera efter tycke och smak.

Pencil grey

Pencil Grey passar utmärkt på väggarna om du vill ha ett nedtonat men elegant hem. Tillsammans med mer livliga färger såsom Pink Romance och Summer Mint kan Pencil Grey fungera som bas och bidra till ett lugnare intryck. 

Ocean Green

Prova att matcha den mörka Ocean Green med en ljusare grå ton som Pencil Grey eller White.

Smoke Grey

En härlig blandning av mjuka färger får du om du blandar Smoke Grey med Pencil Grey, Sandy Beach och Eggshell White.

Summer Mint

Matcha Summer Mint med den klassiska färgen White om du känner för att tona ner den gröna färgen. Eller varför inte kombinera Summer Mint med Pink Romance för att skapa en mer lekfull känsla.